dimecres, 30 de març del 2016

VACUNA DEL MENINGOCOC B




Gràcies a les vacunes sistemàtiques, la del Meningococ C i el Pneumococ (Prevenar 13) ha disminuït notablement aquesta malaltia. Però fins ara deixàvem descobert un altre bacteri que és el Meningococ B, que produeix una meningitis invasiva que en poques hores d’evolució pot tenir conseqüències gres, fins i tot la mort.
Darrerament, l’AEMPS (Agencia Española de Medicamentos i Productos Sanitarios) i el Ministerio de Sanidad de España, han autoritzat la venda d’aquesta vacuna per als nostres nens, que de moment, no entren dins les vacunes sistemàtiques finançades pel Departament de Salut.
Aquesta vacuna es diu Bexsero, i depenent de l’edat son diferents dosis:

Lactants de 2 a 5 mesos
4 dosis
Lactants de 6 a 23 mesos
3 dosis
Nens i adults a partir de 2 anys
2 dosis

El comitè assessor de vacunes ens recomana, que per a disminuir la seva reactogenicitat, es a dir, la febre post vacunal, no posar-la conjuntament amb les vacunes sistemàtiques, si no, com a mínim, amb 2 setmanes de diferencia.

Nosaltres, com a equip de pediatria, la recomanem, ja que la meningitis té una alta mortalitat i pot deixar seqüeles neurològiques greus i ja que tenim una eina per combatre-la, aprofitem-nos d’ella.
Adjuntem enllaços sobre la vacuna que podeu consultar:


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada