divendres, 14 d’agost del 2015

L' IMPATIGEN







L’impetigen és una de les infeccions cutànies més freqüents a la població infantil, es manifesta amb flictenes.
Aquesta infecció cutània és contagiosa i superficial i la causa una d’aquestes dues especies de bactèries : stapphylococcus aureus o staphylococcus pyogenes.
Afecta a nens en edat escolar i preescolar. El nens són més proclius a desenvolupar impetigen quan ja tenen la pell irritada per altres problemes cutanis com l’èczema, la urticària, les picades d’insecte, els talls o les rascades ocasionades per traumatismes sense importància.
Uns bons hàbits higiènics poden ajudar a prevenir el impetigen que es sol desenvolupar quan  una ulcera o erupció es rasca repetidament ( per exemple una urticària es pot infectar i acabar evolucionant a impetigen).
Els metges ho solen diagnosticar basant-se en el aspecte de l’erupció, encara que en algunes ocasions necessiten extreure una mostra del fluid procedent dels flictenes.  L’impetigen es tracta amb pomada antibiòtica o bé amb antibiòtics via oral.
Sol afectar la pell de qualsevol part del cos, encara que el més freqüent sigui en el nas, a la boca, mans, avantbraços i en els nens més petits a l’àrea coberta pel bolquer.
L’ impetigen pot provocar picors i en els nens es pot estendre cap a altres part del cos, al rascar-se i tocar-se.
Quan afecta a zones de pell reduïdes es tracta amb pomada antibiòtica local però si la infecció afectada  s’ha estès a moltes altres parts del cos cal receptar antibiòtic.
Per evitar que l’ impetigen s’entengui a altres zones del cos es probable que l’equip de pediatria recomani cobrir-lo.
Per a prevenir-lo s’aconsella rentar-se les mans amb regularitat i tenir molt de compte amb les zones de pell lesionades així com les afectades per talls, lesions, picades d’insectes i erupcions. Cal mantenir totes aquestes zones ben netes.


  
Equip de pediatria d’Albera Salut
KidsHealt – Hospital Sant Joan de Déu

                       

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada