dimarts, 23 d’agost del 2016

BENEFICIS I INCONVENIENTS DEL SOL EN ELS NENS


 Arribat l'estiu, és difícil saber quantes hores passen els teus fills al sol. A la platja, a la muntanya o al carrer, tant se val: el cas és que en aquesta època de l'any els nens realitzen la majoria d'activitats a l'aire lliure. I, és cert, són molts els beneficis del sol per la seva salut, ja que a través de la pells els aporta vitamina D, molt important per fixar el calci i en altres processos essencials per al desenvolupament de l'organisme, però també cal tenir en compte que una sobreexposició en edats primerenques està associada a patologies tan nocives com el melanoma maligne de pell.
Com hem d'actuar?

Hi ha diverses coses que cal tenir en compte:
En primer lloc, l'exposició s'ha de fer de manera gradual, ja que la majoria de les cremades a la pell s'originen per exposicions intermitents molt intenses.
A més, hem de fer servir protecció d'algun tipus, barrets que protegeixin el coll i les orelles, ulleres de sol que filtrin les radicacions ultraviolades A i B, roba quan l'exposició sigui llarga i crema solar d'un factor superior al 20, especialment quan ens els enduem a la platja.
Així mateix, cal hidratar-se regularment, bevent molta aigua.
Hem de pensar que el risc de patir cremades és més alt en nens petits i que en el seu cas són molt pitjors, ja que la seva pell, més sensible, està en període de desenvolupament. Així és important vigilar que els lactants i nens petits només estiguin a l'aire lliure durant aquelles hores en que el sol és menys intens, és a dir, a primera hora del matí i a última hora de la tarda. Recordem també que els filtres solars no garanteixen una protecció total a l'exposició solar, per això, cal tenir cura de les zones més sensibles i exposades de la seva pell- cara, coll, orelles i esquena - quedin sempre ben resguardades.
Finalment, volem apuntar alguns fets que es considerin obvis, però que sovint passen per alt. No sentir calor no significa no estar patint una cremada solar. La sensació tèrmica la produeixen els rajos infrarojos, mentre que la radiació ultraviolada és la veritable responsable de les cremades. D'altra banda, solem associar el broncejat a un estil de vida saludable, però en realitat el " moreno" és només la manera que té el nostre cos de combatre la sobreexposició. A més cal recordar que la platja la sorra i l'aigua reflecteixen la llum, augmentant-ne la intensitat i, per tant, el risc de cremades. 



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada