dimecres, 3 d’agost del 2016

LA CALOR EN ELS INFANTS














És habitual veure pares i mares que cobreixen els cotxets dels seus nadons amb algun teixit que els protegeixi del sol. No obstant això, aquest gest podria ser fatal pels infants, arribant fins i tot a posar la seva vida en risc.

En un intent d'oferir una mica d'ombra al petit que l'aïlli de la calor, el que estem fent és propiciar que el cotxet s'escalfi en excés, convertint-se en una mena de sauna.

Amb l'acció de cobrir-lo dificultem l'entrada i la circulació de l'aire, al temps que impedim poder veure al nadó en cas de que aquest mostri algun signe de malestar.

Com reacciona un cotxet cobert a l'exposició del sol?

En un experiment dut a terme per investigadors suecs, es va demostrar que la temperatura d'un cotxet o cadira de passeig cobert exposat al sol, augmentava de forma alarmant.
Deixar-lo des de les 11:30 fins les 13h en un dia calorós, va servir per comprovar que la temperatura passava dels 22ºC quan el cotxet estava sense una manta o mocador, als 34ºC passats 30 minuts després de tapar el cotxet. Al cap d'una hora, la temperatura havia pujat a la sufocant xifra de 37ºC.


 Risc de mort sobtada del lactant

El risc de la síndrome de la mort sobtada del lactant s'incrementa dramàticament quan un nadó està exposat a la calor intensa, el que significa que, si bé molts pares creuen que estan refugiant als seus fills del sol, en realitat podrien estar exposant-lo a un major perill.

En aquest sentit el científic Svante va explicar que " si la temperatura d'un nadó" augmenta en excés, aquest pot interpretar que ha tornat a l'úter de manera que es pot aturar la respiració.

La millor opció pels pares es abandonar la pràctica d'usar tovalloles o mantes primes com a coberta, i en el seu lloc col·locar el cotxet a l'ombra.

Recomanacions:

Quan la temperatura d'un nadó augmenta, aquest es menys propens a comunicar el seu malestar. Pot estar irritable, o quedar-se dormit amb facilitat. 
Per això, el més recomanable és no exposar als nadons al sol durant les estones més caloroses del dia. És millor mantenir-los en algún lloc d'interior desde les 11 fins les 17h.
Si sortir al carrer és indispensable, es pot fer utilitzant un para-sol que aturi l'afecte directe dels raigs.

Sempre que es pugui mantingueu als nadons en estances amb portes o finestres obertes, que garanteixi l'entrada i la circulació de l'aire.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada