dilluns, 8 d’agost del 2016

CONSELLS DE SALUT PELS NENS: LA CALOR A L'ESTIU - DESHIDRATACIÓ
Durant l'estiu, i més encara si és tan calorós com aquest, els nens petits i els bebès ho passen malament quan pugen les temperatures. En aquestes circumstàncies, se't planteja la pregunta: L' aire condicionat és bo per ells?com fer-ne ús?.
La resposta és que l'aire condicionat en principi no és perjudicial per a la salut dels teus fills però l'has d'utilitzar amb una sèrie de precaucions i no abusar-ne.
Si en fas un ús responsable, s'estalviaran algunes malalties relacionades amb la calor extrema i dormiran millor.

Però quan l'utilitzis, has de tenir molt en compte que els canvis bruscos de temperatura, el fred excessiu, la sequedat o una humitat excessiva poden provocar en nens petits des de refredats o irritacions fins a faringitis, bronquitis o pneumònia.

T'oferim alguns consells perquè gaudeixis dels avantatges de l'aire condicionat d'una manera segura.

Algunes precaucions quan sou a casa:

A l'estiu és recomanable que la casa estigui a una temperatura propera als 25º de dia


-El nen no ha de quedar exposat directament al corrent de l'aire fred de l'aparell.
-Durant la nit cal apagar l'aire, ja que al dormir baixa la seva temperatura corporal.
-Utilitza un humificador, la humitat no ha de superar mai el 50%, ja que si és molt alta pot produir que hi hagi fongs en l'ambient que li provoquin al·lèrgia al bebè.
- Cal netejar els filtres de l'aire amb freqüència.
- Evita els canvis bruscos de temperatura.

Què fer quan sortiu:

-Apagar l'aire condicionat una estona abans.
-Has de dur sempre roba d'abric ja que pot ser que aneu a una botiga o un centre comercial on l'aire tingui molta potència.
-Abans de pujar al cotxe cal que obris les finestres perquè surti l'aire calent. 
-Amb els nens més grans, es pot utilitzar l'aire amb les mateixes precaucions que a casa, a més d'evitar que el sol els doni directament.
-A l'estiu hem d'utilitzar el sentit comú per protegir els nens de la calor ja que fins als quatre anys no tan sols tenen més susceptibilitat als canvis de temperatura sinó que també depenen de nosaltres perquè controlem tot allò que hi està relacionat.Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada